Kategorier
Uncategorized

Præstationsangst

Vi mennesker er fra naturens hånd skabende væsener. Gennem årtusinder har vi udviklet vores arbejdsmetoder. Så i dag er vi i stand til at fremstille meget avancerede og forunderlige ting. I virksomhederne har det udløst en tendens til at holde fokus på vækst og udvikling. Nye produkter. Nye tiltag. Nye rekorder. Der skal hele tiden præsteres. Præstationssamfundet er blevet født. Denne udvikling har også påvirket mennesket psykisk. Det har skabt en forventning om, at det væsentlige i livet er at kunne præstere endnu bedre og hurtigere. I arbejdslivet. I privatlivet. Som barn. Ung. Voksen.

Præstationssamfundets bagside er, at angsten for ikke at slå til bliver fordret hele tiden. Ligesom dronningen i eventyret om Snehvide efterspørger den smukkeste i landet, spørger vi præstationsånden i vores indre:  Yder jeg nok? Er jeg den bedste? Og har præstationsangsten taget over, da vil ånden altid pege på andre. 

Man kan slippe ud af præstationsangstens klør. Det gøres ved at se på det psykiske mønster, som angsten har viklet sig ind i. Tit er det et ubevidst mønster, som “låser” bevidstheden. Jeg har flere teknikker til at få fundet mønsteret og få det ændret. Som regel skal der ikke mere end 5 terapitimer til. Du er velkommen til at bestille en forsamtale hos mig. Den er gratis. Så kan vi sammen afklare, hvad du har brug for – og om jeg kan hjælpe dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *